Ализе Корне: Пиронкова играе най-добрия тенис в живота си


Ализе Корне: Пиронкова играе най-добрия тенис в живота си
Снимка: Getty Images/Guliver

2403 0

Съперничката на Цветана Пиронкова в осминафиналите на US Open - Ализе Корне, похвали българката, която е голямата иззненада в тазгодишното издание на турнира. Цвети се завърна в Ню Йорк след 3-годишна пауза заради раждането на сина ѝ, като победи вече 3 сериозни съпернички.

"Познавам Пиронкова отдавна, играем заедно от години. Тя се завърна така, сякаш нищо не се е случило и играе най-добрия тенис в живота си. Наистина е впечатляващо", заяви французойката, цитирана от официалния сайт на WTA.

"Спомням си, че загубих от нея в миналото, така че знам, че тя може да играе страхотен тенис, има особено невероятен бекхенд. Утре може да съм фаворит, не ме интересува. Така или иначе ще бъде добро предизвикателство. Ще видим какво ще стане", допълни Корне. Двете са играли три пъти една срещу друга досега и българката води с 2:1.

"Ще говоря с треньора ми за мача утре и как да подходим към него по най-добрия начин, защото никога не съм достигала четвъртфинал в Голям шлем. За мен определено ще бъде специален мач в понеделник. Може би ще има малко повече напрежение, но съм готова за предизвикателството", завърши тенисистката. А с какво друго се отличи Пиронкова на US Open вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички