Пийт Сампрас: Новак Джокович е най-великият за всички времена


Пийт Сампрас: Новак Джокович е най-великият за всички времена
Снимка: Getty Images/Guliver

3317 0

Легендата на световния тенис Пийт Сампрас заяви, че според него Новак Джокович е най-великият тенисист за всички времена. В последните 15 години Джокера, заедно с Роджър Федерер и Рафаел Надал, е част от "тримата големи" в този спорт, като и тримата имат по 20 титли от Големия шлем.

"Тези седем години, които завършва като номер 1, за него са като бонус към всичките големи титли, които е спечелил. Но мисля, че той ще ги оцени по-добре, когато мине още време. Той го постигна в период, в който доминираше над другите двама велики - Роджър и Рафа, а също така се справя много добре и с новата генерация. Мисля, че това, което Новак направи в последните десет години, печеленето на толкова титли от Шлема, постоянството, завършването на годината седем пъти като водач в ранглистата, за мен това е ясен знак, че той е най-великият за всички времена", коментира Сампрас за официалния сайт на АТП.

34-годишният сърбин спечели рекорден 37-ми трофей от сериите "Мастърс" и получи приза за номер 1 за 2021 г. след като спечели срещу Каспер Рууд в първия кръг на финалния турнир на ATP в Торино. Повече за това как стартира Джокович в турнира, прочетете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички