Джокович стартира с победа във Финалите на АТП


Джокович стартира с победа във Финалите на АТП
Снимка: Getty Images

1159 0

Водачът в световната тенис-ранглиста Новак Джокович (Сърбия) стартира с победа участието си във Финалите на АТП за 2021 година.

Джокович се наложи с 2–0 сета срещу Каспер Рууд (Норвегия) в първия мач от Зелената група на турнира. Ноле взе трудно първата част след 7-6 (4), а във втория сет записа убедителното 6-2 гейма.

Състезанието се провежда в Торино, Италия. А мачовете се играят на твърд корт, на закрито. Надпреварата ще завърши на 21 ноември. Регламентът предвижда групова фаза (2 карета), полуфинали и двубой за титлата. "Пала Алпитур" приеме срещите от състезанието.

В другия мач от първия кръг на тази група сили ще премерят шампионът от 2019 година Стефанос Циципас (Гърция) и Андрей Рубльов (Русия), срещата е насрочена за 22:00 часа българско време тази вечер.

В Червената група на състезанието е действащият шампион от Финалите Данийл Медведев (Русия). В това каре са още победителят от 2018 година Александър Зверев (Германия), Матео Беретини (Италия) и Хуберт Хуркач (Полша).

С най-много титли от Заключителния за годината Мастърс е швейцарецът Роджър Федерер - 6. Джокович е с 5 купи в това състезание и се цели в рекорда на Федерер. През 2017-а с трофея пък ликува родният ас Григор Димитров.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички