Мощта на Пийт Сампрас или как се забива с отскок в тениса (ВИДЕО)


Мощта на Пийт Сампрас или как се забива с отскок в тениса (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2844 0

Пийт Сампрас е един от най-известните и легендарни тенисисти в последните четири десетилетия. Със своите 14 титли от Големия шлеч той е записал със златни букви името си в историята на този спорт и завинаги остава в сърцата на мнозина почитатели на тази игра. 

Сампрас е роден 12 август 1971г. във Вашингтон и започва да тренира тенис на едва 7-годишна възраст. Той е десничар и е изпълнявал бекхенд с една ръка, но това, което го е отличавало на корта са били неговият атлетизъм, подвижност и креативност.

По-младите фенове на тениса веднага се сещат за Гаел Монфис, който правеше какви ли не изпълнения с ракета в ръка, но един елемент от играта на Сампрас си остава неповторим за вечни времена.

Едно от любимите му "оръжия" бе тактиката сервиз-мрежа, при която противниците често връщаха със сетни сили топката в средата на корта и с голяма парабола. Виждайки този развой на точката, Сампрас се затичваше и като баскетболист отскачаше от един крак и забиваше с всичка сила в полето на съперниците. Реакцията на публиката пък винаги бе красноречива...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички