Падна на земята и не вярваше: Какво значеше за Боржеш успеха над Григор Димитров? (ВИДЕО)


Падна на земята и не вярваше: Какво значеше за Боржеш успеха над Григор Димитров? (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4229 0

Първата ракета на Португалия - Нуно Боржеш, продължава приказката си на Australian Open. Световният номер 69 взе втори скалп на поставен и за съжаление отстрани и Григор Димитров, след като го стори с Алехандро Давидович Фокина.

Боржеш загуби само един сет във въпросните два двубоя, а на осминафиналите ще има изключително тежко препятствие в лицето на световния номер 3 Даниил Медведев. Руснакът се справи с 3:0 срещу Феликс Оже-Алиасим.

Екзекуторът на Гришо на Australian Open се радва на най-силния момент в кариерата си

Григор Димитров и Нуно Боржеш - колаж

Боржеш пише история за Португалия и записа най-голямата победа в кариерата си срещу Гришо. Той се представи на изключително високо ниво и бе стабилен в почти всеки момент от двубоя с Димитров, като се възползва от спада при българина.

Още: Нуно Боржеш обясни в кой момент от мача е почувствал, че може да победи Григор Димитров на Australian Open

След обновяването на ранглистата несъмнено ще запише рекордно класиране и ще отбележи прогрес от сегашното си 69-о място. Самият португалец бе емоционален след успеха и бе видно колко много значи за него.

След грешката в мрежата на Димитров, която доведе до успеха му в тайбрека на решаващия четвърти сет, Нуно Боржеш се строполи на корта. Той се хвана за главата и сякаш не вярваше какво се случва.

Григор Димитров джентълменски отиде при него и го поздрави, като размениха и няколко думи. След като поздрави и съдията, португалецът се отдаде на заслужена радост пред хилядите фенове на корт "Киа Арена". Вижте момента чрез кадрите по-долу в материала.

Гришо пък записа първо поражение за годината, след като триумфира с трофея в Бризбън с пет победи, а след това отстрани на първия за годината турнир от Големия шлем Мартон Фучович и Танаси Кокинакис. Въпреки отпадането - Григор Димитров спечели огромна сума пари от Australian Open при рекорден награден фонд.

Още: Жалко! Григор Димитров пропиля куп шансове и е аут от Australian Open: Боржеш с мача на живота си (ВИДЕО)

Покрай Григор Димитров и Australian Open - известен българин се разбесня: Словоблудства от уж успешни хора

Разиграване, в което Григор Димитров бе копие на Федерер на Australian Open: И студената реакция, която последва (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички