Гришо се изпоти срещу квалификант, но показа класа на старта в Женева


Гришо се изпоти срещу квалификант, но показа класа на старта в Женева
Снимка: Getty Images/Guliver

9634 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров спечели двубоя си във втория кръг на тенис турнира в Женева, Швейцария, който е част от серииите ATP 250. Българинът триумфира срещу Иля Ивашка с резултат 6:4, 6:4. 

Очакваше се мачът да започне около 16:30-17:00 часа българско време, но поради дъжд той беше изместен и започна чак в 20:20 ч.

ПЪРВИ СЕТ

С отличен сервис Димитров успя да вземе без проблем първия гейм. Във втория българинът успя да се върне след 0:40 с три поредни точки, след което стигна до точка за пробив, която беше върната. Беларусинът изравни резултата. Гришо не срещна затруднения в следващия гейм и го взе на 15.

В четвъртия гейм Ивашка поведе с 40:0 и успя да затвори гейма при 40:30. Димитров отвърна с нов бърз сервис-гейм на 0. При 3:2 българинът стигна до възможност за пробив след две поредни грешки от форхенд на беларусина, но тя не беше реализирана. Равностойното темпо продължи и в следващите два гейма.

При 4:4 Ивашка стигна до точка за пробив, Димитров обаче не се пропука и успя да взем гейма. В следващия българинът успя от трети опит най-после да пробие, с което и си осигури спечелването на първия сет.

ВТОРИ СЕТ

Скоростен гейм на нула в полза на българина откри втория сет. Димитров успя да стигне до пробив за 2:0, като се възползва от грешки на беларусина. Българинът продължи да доминира с хубави удари и поведе убедително с 3:0 и пети пореден спечелен гейм.

Беларусинът опита да накъса играта и да вложи сила, но сервисите му не бяха убедителни, което значително улесни Григор Димитров, който поведе с 4:0. 

При 5:1 Ивашка спаси два мачбола и стигна до равенство и се върна в мача след двойна грешка на Димитров. Беларуският тенисист успя да притисне българина и да съкрати с още един гейм изоставането си. Резултатът беше съкратен до 4:5, преди българинът да спечели и втория сет.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Григор Димитров участва с "уайлд кард" в състезанието и е поставен под номер 4 в основната схема. Един от по-предно класираните тенисисти - легендата Роджър Федерер, загуби на домашната сцена в първия си двубой на клей от близо 2 години насам.

Българинът не се е изправял до този момент срещу Иля Ивашка и това ще е първи сблъсък между тях. Ивашка е роден в Беларус и към момента заема 91-ото място в световната ранглиста. Димитров пък е на 20-а позиция, след като отбеляза спад при последното обновяване на подреждането.

Двамата ще играят на централния корт, като двубоят им е трети в програмата. Преди тях един срещу друг ще се изправят Каспър Рууд - Тенис Сандгрен и Доминик Щрикер - Мартон Фучович. Програмата на корта започва в 13:00 часа българско време.

Ако 30-годишният българин надделее над 27-годишния си опонент ще се класира за четвъртфиналите в Женева. На този етап от турнира ще срещне победителя от двойката Артур Казо и Пабло Куевас.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички