Гледай НА ЖИВО Григор Димитров срещу Иля Ивашка в Женева - ето как


Гледай НА ЖИВО Григор Димитров срещу Иля Ивашка в Женева - ето как
Снимка: Getty Images/Guliver

2355 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров започва с участието си на турнира в Женева, Швейцария, част от сериите ATP 250. Първият съперник на хасковлията ще бъде 27-годишният Иля Ивашка от Беларус. Двамата не са се изправяли един срещу друг до този момент и това ще им бъде първа среща.

Ивашка е поставен под номер 91 в световната ранглиста, докато българинът спадна с няколко места след последното обновяване и вече заема 20-ата позиция. За да си осигури мач със започващия директно от втория кръг и участващ с "уайлд кард" Димитров, Иля трябваше да победи ветерана Фернандо Вердаско в два сета.

На състезанието в Швейцария вече се стигна до една голяма изненада. Местният любимец Роджър Федерер напусна рано-рано турнира след поражение от Пабло Андухар. Това бе първа среща за Федерер на клей от близо 2 години насам. Така пред поставения под номер 4 в схемата Григор остават само Денис Шаповалов и Каспър Рууд.

Димитров се намира в много слаба серия от 3 поредни победи. Въпреки това изглежда любопитен фактът, че букмейкърите оценяват шансовете на Ивашка за победа срещу българина като по-големи, отколкото тези за успех на Гришо.

Григор Димитров и Иля Ивашка излизат един срещу друг във втория кръг от тенис турнира в Женева. Срещата е 3-та на централния корт. Преди тях са мачовете Каспър Рууд - Тенис Сандгрен и Доминик Щрикер - Мартон Фучович. Програмата на корта стартира в 13:00 часа, което означава, че Димитров трябва да излезе за двубоя си около 16:30 - 17:00 часа българско време. Мачът му ще се излъчва пряко по Max sport 1, като ще можете да го следите и НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички