"Отборът на Света" спечели шестото издание на "Laver Cup"


"Отборът на Света" спечели шестото издание на "Laver Cup"
Снимка: Getty Images

659 0

Воденият от Джон Макенроу "Отбор на Света" спечели шестото издание на демонстративната надпревара "Laver Cup", която тази година се проведе във Ванкувър!

Световният тим надигра "Отбора на Европа" с 13:2 точки, като в единствения мач от третия състезателен ден американците Бен Шелтън и Франсис Тиафо се наложиха със 7:6 (4), 7:6 (5) над руснака Андрей Рубльов и поляка Хуберт Хуркач.

*По програма трябваше да се изиграят и три мача на сингъл, но те се обезсмислиха заради невъзможността на европейците да стопят изоставането си от 11 точки...

Въпреки случилото се във Ванкувър, воденият от Бьорн Борг "Отбор на Европа" продължава да води в общото класиране по брой спечелени купи - 4:2. Той триумфира във всяко едно от първите четири издания на турнира, докато "Отборът на Света" взе своя реванш през последните две години.

Това е втората най-убедителна победа за един от двата тима в историята на надпреварата. По-голяма разлика бе фиксирана единствено през 2021-ва година, когато "Европа" спечели с резултат 14:1.

НАУЧЕТЕ ОЩЕ - Григор Димитров - Александър Зверев по ТВ: Къде да гледаме полуфинала от тенис турнира в Чънду?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички