Рафаел Надал отговори на въпрос за Новак Джокович и заяви: Моята мечта е да мога да играя отново и да съм конкурентоспособен


Рафаел Надал отговори на въпрос за Новак Джокович и заяви: Моята мечта е да мога да играя отново и да съм конкурентоспособен
Снимка: Getty Images/Guliver

1995 0

Легендарният испански тенисист Рафаел Надал даде първото си по-обширно интервю, откакто си взе почивка, за да се възстановява от контузия, получена по време на Australian Open 2023.

Припомняме, че Матадора дори се подложи на операция и ще се завърне на кортовете най-рано в началото на следващата 2024-та година.

"Моята мечта е да мога да играя отново и да съм конкурентоспособен, а не да спечеля Australian Open или Roland-Garros. На този етап от живота ми съм много далеч от това да се боря за големите трофеи", призна Рафа пред "Movistar+" и все пак допълни: "Не казвам, че ще бъде невъзможно, защото в спорта ситуацията може да се промени много бързо".

"Без операцията нямаше да мога да се възстановя, без значение колко дълго почивам. Взех решението и то очевидно беше правилното. В момента мога да удрям топката с максимална предпазливост, без да се движа много и без интензитета, с който съм свикнал. Трябва да се сдържам през цялото време и да бъда по-внимателен".

"Много пъти през кариерата ми съм преминавал през периоди на възстановяване и те винаги са били скучни. За щастие, сега мога да играя голф всеки уикенд, а това е единственият спорт, в който мога да се състезавам на 100%", каза още 37-годишният Надал.

Носителят на 22 титли от "Големия шлем" бе попитан и за голямото си съперничество с Новак Джокович, който триумфира на US Open 2023 и вече има 24 трофея. 

"Дали ще ми хареса аз бъда тенисистът с най-много титли от "Големия шлем"? Без съмнение, но тази мисъл не ме обсебва! Мисля, че при Новак нещата стоят по-различен начин и той го изживява много по-интензивно. За него би било по-голямо разочарование, ако не го постигне. Може би това е и причината да го направи...", отговори Рафаел Надал.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - "Цифрите не лъжат": Чичото на Рафа Надал призна величието на Новак Джокович!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички