От неизгодна позиция: Григор Димитров с тежък жребий в Пекин, започва срещу американец


От неизгодна позиция: Григор Димитров с тежък жребий в Пекин, започва срещу американец
Снимка: Getty Images

3168 0

Първата ракета на България Григор Димитров научи първия си съперник за турнира в Пекин от ATP 500. Тенисистът ни ще се изправи срещу Макензи Макдоналд.

Тежък жребий за Григор

Жребият е доста неблагоприятен за българина, а причината е, че е сред непоставените. В надпреварата ще вземат участие голяма част от топ тенисистите. При победа срещу Макензи още втори кръг може да играе с Холгер Руне, който започва срещу Феликс Оже-Алиасим.

Димитров не е играл в Пекин от 2019 година, когато бе и последната надпревара преди настъпването на Ковид-19. Тогава Григор отпадна още в първи кръг от Андрей Рубльов.

Григор и Макензи ще се изправят един срещу друг за четвърти път, като два от двубоите се изиграха през този сезон. До този момент Гришо води с 2:1 срещу опонента си, като американецът спечели в Маями през 2022 г. Българинът пък записа победи на Australian Open през 2018 г. и във Вашингтон тази година.

Григор е в потока на Яник Синер с когото може да се изправи на 1/4-финал, а в същата половина от схемата е и топ поставеният Карлос Алкарас. Той започва срещу квалификант, но още във втори кръг може да играе с Карен Хачанов или Лоренцо Музети, а в потока му е и Каспър Рууд. Григор за последно игра на турнира в Чънду, където отпадна на полуфинал от Александър Зверев за 4-тата си загуба от него през годината.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички