Остапенко отвя „екзекуторката“ на Виктория Томова и ще защитава титлата си в Ийстборн


Остапенко отвя „екзекуторката“ на Виктория Томова и ще защитава титлата си в Ийстборн
Снимка: Guliver/GettyImages

741 0

Латвийката Йелена Остапенко се класира за финала на тенис турнира за жени в Ийстборн, Великобритания, след като надви убедително "екзекуторката" на Виктория Томова Камила Джорджи с 6:2, 6:2.

Действащата шампионка изигра силен мач, който спечели след малко над час игра. Тя направи по два пробива в двата сета, за да се класира на втория си финал за годината, след като триумфира в Дубай през февруари.

Победителката на Ролан Гарос 2017 ще има за съперничка чехкинята Петра Квитова, която спря победната серия на Беатрис Хадад Мая от Бразилия след 7-6 (5), 6-4. Южноамериканката влезе в полуфиналния сблъсък след последователни титли в Нотингам и Бирмингам, но преклони глава пред двукратната шампионка на Уимбълдън след точно два часа. Квитова ще играе за първа титла от март миналата година, когато спчели надпреварата в Катар.

Това ще бъде девети мач между Остапенко и Квитова, като до момента двете са си разменили по четири победи. Двете тенисистки имат един двубой на трева, спечелен от латвийката в Бирмингам през 2016. За последно двете се изправиха в Дубай през февруари, когато отново Остапенко триумфира след тежък трисетов сблъсък с 5:7, 7:5, 7:6 (9).

А ето как талантлива родна тенисистка триумфира с първа титла при жените.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички