Лесни съперници за Джокович и Надал на старта на Уимбълдън, Алкарас очаква сърбина


Лесни съперници за Джокович и Надал на старта на Уимбълдън, Алкарас очаква сърбина
Снимка: Getty Images

899 0

Водачът в схемата и шесткратен победител на "Уимбълдън" Новак Джокович ще започне участието си в престижния тенис турнир с двубой срещу южнокорееца Сун-Ву Куон, отреди жребият.

Евентуална победа ще прати сърбинът във втория кръг, където ще премери сили с победителя от двойката Танаси Кокинакис - Камил Майхжак. Първият поставен съперник, който може да срещне Джокович, е сънародникът му Миомир Кецманович, но това е възможно в едва третия кръг. 

Устремилият се към безпрецедентна за мъжкия тенис 23-та титла от Големия шлем испанец Рафаел Надал се намира в долната половина на жребия, а първият му съперник е Франсиско Черундоло. Победа над аржентинеца ще осигури място на испанеца във втория кръг, където ще го очаква победителят от сблъсъка Ричардас Беранкис - Сам Куери. Възможен съперник на Надал в третия кръг е италианецът Лоренцо Сонего.

Сред най-любопитните мачове на старта на турнира се очертава да бъде този между номер 10 в схемата Яник Синер и Стан Вавринка. Шампионът на "Уимбълдън" за 2013 и 2016 година Анди Мъри също е в тази част на схемата. Британецът ще играе на старта с австралиеца Джеймс Дъкуорт, а в третия кръг може да срещне Вавринка или Синер.

Вижте срещу кои ще се изправят българските представители на турнира!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички