Остапенко е първата латвийка с финал на Ролан Гарос


Остапенко е първата латвийка с финал на Ролан Гарос
Снимка: Getty Images/Guliver

1268 0

20-годишната Елена Остапенко написа нова страница в историята на латвийския тенис, след като победи Тимеа Бачински със 7-6(4), 3-6, 6-3 и се класира за финала на Откритото първенство на Франция.

Остапнеко е първата представителка на своята страна, която достига до финал на турнир от Големия шлем, а по-впечатляващото е, че преди началото на надпреварата тя заемаше 47-мо място в световната ранглиста.

На корт Филип Шатрие днес се изправих две рожденички, а двубоят се разви според очакванията на експертите - Остапенко атакуваше постоянно, докато Бачински почти винаги бе в защита. Двете си размениха по три пробива в първия сет, преди да стигнат до тайбрек, в който латвийката показа характер и се наложи със 7-4.

Във втората част Остапенко дръпна с пробив, но швейцарката се мобилизира и спечели четири поредни гейма, за да вкара мача в решаващ сет.

В него отново имаше размяна на два пробива, преди Остапенко да вземе последните три гейма и да затвори мача след цели 2 часа и 24 минути игра.

По този начин тя се класира за финала на Ролан Гарос в едва осмото си участие в турнир от Големия шлем, а там ще срещне Симона Халеп или Каролина Плишкова.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички