Приказката е с щастлив край! Остапенко обърна и подчини Халеп на "Ролан Гарос"


Приказката е с щастлив край! Остапенко обърна и подчини Халеп на "Ролан Гарос"
Снимка: Guliver/GettyImages

1376 0

Приказката на непоставената в основната схема на "Ролан Гарос" Елена Остапенко от Латвия завърши с щастлив край. Героинята на тазгодишния турнир стигна до пълен обрат и успех с 4:6, 6:4, 6:3, въпреки че и във втория, и в третия сет изоставаше от Симона Халеп, която беше счита за абсолютен фаворит в мача.

20-годишната тенисистка играеше много нервно, като по-опитната румънка успя да измъкне първата част, след като проби при резултат 5:4 в нейна полза - 1:0 в сетовете за Халеп.

Тя продължи по-добре и поведе бързо с 3:0 срещу младата си съперничка и всички очакваха лесна победа за бъдещата №1 в света. Остапенко обаче се върна като по чудо в мача и взе 6 от следващите 7 гейма, стигайки до равенство в сетовете.

Решаващият сет също тръгна по-добре за Халеп, която успя да пробие и поведе с 3:1, но Остапенко продължи да ниже уинър след уинър и веднага върна пробива. При 3:3 и сервис за Халеп обаче късметът обърна гръб на румънката. При точка за пробив Остапенко удари бекхенд, който отиваше в аут, но топката закачи филето и влезе в полето на Халеп неспасяемо.

Това се оказа непреодолим удар за Халеп, която взе едва 2 точки до края на мача и загуби 3-ия си финал в турнир от Големия шлем.

За 20-годишната латвийка това беше едва 8-и турнир от голямата четворка, като с победата си тя ще се изкачи до №12 в световната ранглиста.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички