Официално: Полуфиналите в Калифорния издигнаха Григор в ранглистата


Официално: Полуфиналите в Калифорния издигнаха Григор в ранглистата
Снимка: Alexander Hassenstein/Getty Images

3848 0

Първата ни ракета Григор Димитров е на прага на топ 20, след като се изкачи със 7 места в световната ранглиста при мъжете и вече заема 21-во място. 30-годишният тенисист прогресира в класацията на ATP след втория си пореден полуфинал в последните две седмици.

След достигането до последните четири в Сан Диего, Димитров стигна първи 1/2-финал и на Мастърс 1000 турнира в Индиън Уелс, където отстъпи на бъдещия шампион Камерън Нори.

След полуфинала в калифорнийската пустиня Григор отказа участие на турнира в Антверпен и ще се включи за надпреварата от категория 500 в австрийската столица Виена, която започва на 25 октомври.

В топ 10 има няколко промени. Лидер продължава да бъде Новак Джокович, следван от Данийл Медведев, Стефанос Циципас и Александър Зверев. Рафаел Надал измества Андрей Рубльов от петата позиция. Каспер Рууд е девети, а Хуберт Хуркач проби в челната десетка след четвъртфинала си в Индиан Уелс. От топ 10 изпадна Роджър Федерер, който е вече 11-и. А ето на какво вероятно се дължат успехите на звездата този месец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички