Официално: Новак Джокович вече знае дали ще може да играе на US Open


Официално: Новак Джокович вече знае дали ще може да играе на US Open
Снимка: Getty Images

2111 0

Световният №1 в мъжкия тенис - Новак Джокович, ще може да играе на Откритото първенство на САЩ през 2023 година, след като правителството на страната оповести, че ще прекрати изискването за задължителна ваксинация срещу Ковид-19 за пътуващите с международни полети, считано от 11 май!

35-годишният сърбин, който е един от най-известните спортисти, неваксинирани срещу Covid-19, пропусна US Open през миналото лято именно поради нежеланието да си постави ваксина.

През 2023 г. Джокович пък неуспешно бе подал молби до правителството на САЩ за специално разрешение да играе на Мастърс турнирите в Индиън Уелс и Маями.

Припомняме, че той пропусна и миналогодишното издание на Australian Open, когато дори се стигна до депортацията му от страната. Тогава Ноле бе заявил, че предпочита да не играе на турнири от Големия шлем, вместо да се ваксинира срещу коронавируса.

Новак Джокович спечели 3 от своите 22 големи титли на US Open. Тазгодишното издание на турнира ще се проведе в периода 28 август - 10 септември!

*Още новини за тенис ще откриете в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички