"El Pais" за Григор: Няма по-излъскан играч от него, но тенисът му стига само за проблясъци


"El Pais" за Григор: Няма по-излъскан играч от него, но тенисът му стига само за проблясъци
Снимка: Getty Images

5766 0

Mного експерти и журналисти се опитват да дефинират тениса на Григор Димитров в момента и развоя на кариерата му. Испанското издание "Еl Рais" може би се доближи най-много до тази цел с коментара си за българина след загубата му от новата звезда в тениса Карлос Алкарас в трети кръг на Мастърса в Мадрид.

"Човек мисли за Димитров, гледа го как удря този безупречен, плосък и перфектен бекхенд отрано и неизбежно си фантазира и си представя какво би могло да бъде, но не е. Жалко за българина, "вкусен" за окото и изящен от пластична гледна точка. Колкото красив за гледане, толкова и склонен да рухне и да върне на земята всички онези, които един ден познаха в него – вече на 31 години – марката на Роджър Федерер. Своеобразна репродукция на швейцарския гений.

От естетическa гледна точка вероятно няма по-излъскан тенисист от него, но, тъй като става дума за състезания, а не само за красота, старата симпатия просто в крайна сметка се оказва това: преходна мечта.

Походката му и поведението му още със стъпването му на корта в Мадрид вече бяха като на победен тенисист, сякаш предварително е вдигнал ръце и се е предал. Нищо общо с онзи гръм, който падна през 2013 г. на същия корт, призори, и пред самия Новак Джокович. Димитров беше на 21 години и щеше да покори света, така се говореше.

Десетилетие по-късно, вече в трийсетте и с перманентна липса на дефиниция, българинът продължава да бъде все така съблазнителен, но тенисът му не е достатъчен, за да надхвърли случайните проблясъци", пише в анализа си авторитетното испанско издание. А ето какво се случи в другите мачове, в които Григор игра с втория в света

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички