Сензация! Новак Джокович е аут от Баня Лука, изхвърли го негов сънародник


Сензация! Новак Джокович е аут от Баня Лука, изхвърли го негов сънародник
Снимка: GettyImages

2357 0

Сърбинът Душан Лайович постигна най-голямата победа в кариерата си, елиминирайки сънародника си Новак Джокович с 6:4, 7:6(6) на четвъртфинал в Баня Лука. На полуфинала победителят ще се изправи срещу Иржи Лехечка или Миомир Кецманович.

Лайович осъществи първия пробив в мача, след което спаси три брейкпойнта и увеличи преднината си на 3:1. Джокович намали резултата, но след това пропиля още четири шанса за пробив и неговия опонент възстанови разликата от два гейма. Въпреки това обаче световният №1 успя да отговори на предизвикателството и върна брейка, изравнявайки резултата при 4:4.

Радостта на световния №1 обаче не продължи дълго. Лайович поведе след нов пробив, след което отрази три брейкпойнта и спечели подаването си за 6:4.

Джокович направи пробив в началото на втората част, но след това пропиля още три брейкбола и Лайович изравни. В хода на сета двамата пропуснаха по още няколко шанса за пробив и в крайна сметка се стигна до тайбрек. В него Джокович пропиля три поредни възможности да спечели сета и това му струваше много скъпо, тъй като Лайович приключи мача със серия от пет безответни точки за крайното 6:4, 7:6(6) . Двубоят продължи 2 часа и 23 минути.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички