Очаквано, но все пак... Новак Джокович се раздели с най-успешния треньор в историята на тениса


Очаквано, но все пак... Новак Джокович се раздели с най-успешния треньор в историята на тениса
Снимка: Getty Images

3257 0

Световният №2 в тениса Новак Джокович е преустановил съвместната си работа със своя дългогодишен треньор Мариан Вайда, твърди "Tennis Majors"!

Според журналиста Саша Озмо, сърбинът и вече бившият му наставник са взели това решение още след Финалите на ATP в Торино и именно по тази причина Вайда не е придружавал Джокович в Австралия и Дубай.

*Мариан Вайда е най-успешният треньор в историята на тениса, като под негово ръководство Джокович спечели 20 трофея от Големия шлем и общо 85 АТР титли. Двамата работиха заедно от 2006 до 2017 г., а след кратка раздяла отново се обединиха през 2018 година...

Останалата част от екипа на Джокович остава непроменена - четиримата му членове са треньорът Горан Иванишевич, физиотерапевтите Улисес Бадио и Милян Айманович, както и фитнес треньорът Марко Паничи.

Новината не е много изненадваща, тъй като след няколко седмици Вайда ще навърши 57 години, а в свои интервюта през последната година казваше, че в бъдеще би искал да обръща повече внимание на семейството си.

*Вижте как изглежда Топ 10 в обновената ранглиста на ATP, в която Ноле за първи път от 361 седмица не е номер 1 (в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички