Няма кой да спре 35-годишния Рафаел Надал - титла №91 в кариерата му е факт (ВИДЕО)


Няма кой да спре 35-годишния Рафаел Надал - титла №91 в кариерата му е факт (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1952 0

Живата испанска легенда в тениса - Рафаел Надал, победи англичанина Камерън Нори във финала на турнира ATP в Акапулко с 2:0 сета - 6:4, 6:4!

*Това бе победа №15 за Матадора от началото на сезона и той все не познава "вкуса" на поражението през 2022 година.

35-годишният Надал, който е №5 в световната ранглиста, спечели срещу Нори за 1 час и 55 минути игра. Това бе неговата 91-а титла в кариерата, след като спечели турнира в Мелбърн и Australian Open през месец януари.

Първият сет бе равностоен до 2:2, но тогава Рафа осъществи пробив за 3:2 в своя полза и до края на частта не изпусна инициативата. Вторият сет бе по-труден за испанеца, след като още в началото двамата тенисисти на корта си размениха по един пробив. Последва много солидна игра на Надал, който проби още два пъти сервиса на американеца, за да поведе с 5:2. Нори все пак се опита да се върне в мача, осъществявайки пробив за 3:5, но силите му не стигнаха за нещо повече, а Матадора реализира първия мачбол, който се откри пред него!

Рафаел Надал бе много солиден на първи сервис (79%) и спечели 71% от точките на него. За Камерън Нори тези показатели бяха съответно 68 и 60%. Асовете бяха в полза на американеца - 4:3, но Рафа реализира 4 от 5 открили се точки за пробив, докато №12 в света бе 2 от 5 в това отношение.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички