Елина Свитолина обеща да дари всичко спечелено от тенис на украинската армия


Елина Свитолина обеща да дари всичко спечелено от тенис на украинската армия
Снимка: Getty Images

4996 0

Първата ракета на Украйна Елина Свитолина (Монфис) се обърна към сънародниците си и войниците, които се бият с руската армия след инвазията ѝ. Тя публикува в Туитър отворено писмо, в което изрази към тях подкрепата си и обеща да изпрати всичките средства, спечелни от следващите си турнири, за нуждите на армията.

"Народе мой, всеки ден се страхувам за Вас. Опустошена съм, очите ми не спират да плачат, сърцето ми не спира да кърви. Но аз съм толкова горда. Гледам нашия народ, нашите майки, нашите бащи, нашите братя, нашите сестри, нашите деца. Те са толкова смели и силни, че се борят, за да Ви защитят, те са герои.

Поемам ангажимент да преведа средствата, които спечеля от следващите си турнири, за да подкрепя нашата армия и хуманитарните сили, за да им помогна да защитят теб, нашата страна", написа тенисистката, която е номер 15 при жените в момента. А ето кой български тенисист е блокиран в Киев от военните действия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички