Новак Джокович за Australian Open: Прецедент, унизиха ме на световно ниво


Новак Джокович за Australian Open: Прецедент, унизиха ме на световно ниво
Снимка: Getty Images

1836 0

Новак Джокович все още далеч не е преживял случилото се около Australian Open и сподели, че е бил унизен на световно ниво. Той даде специално интервю за ВВС, като посочи, че е избрал тази медия, защото е била една от тези, които са го критикували най-сериозно и не е искал някой да си помисли, че избира "удобна" медия.

"Не мога да изтрия случилото се от паметта си. Всичко бе толкова скоро. Имаше и други неща, които ме разтърсиха и не мога да забравя, камо ли нещо подобно. Това наистина беше прецедент във всеки един смисъл. Единственото, което мога да направя в този случай, е да приема нещата такива, каквито са, и да продължа напред.

Това, което със сигурност няма да чуете или видите от мен, е да бягам от отговорност и да избягвам нечий въпрос. Нямам какво да крия. Свързах се с BBC, които невинаги бяха приятелски настроени към мен. Те дойдоха в Белград и аз им благодаря за това. Говорихме почти час и половина, въпреки че публикуваха само 30 минути от интервюто" - започна той.

"Ако се бях обадил на някоя медия, с която съм в добри отношения, хората щяха да кажат: "Вижте го, уреди си интервю точно с тях, за да не го питат неудобни въпроси, крие нещо". Това е главната причина, поради която се свързах точно с ВВС. Тези, които ме критикуваха най-много, можеха да дойдат и да ме попитат каквото поискат.

Създаде се един много грозен образ за мен. Унизиха ме на световно ниво, ако мога така да се изразя. Ето защо е важно за мен да имам възможността да отвърна. Ако някой иска да ме попита нещо, ще отговоря, ще повторя отговорите си, защото нямам какво друго да добавя освен това, което казах пред ВВС" - завърши сърбинът.

А във Франция са категорични относно това дали Новак Джокович ще може да играе на Ролан Гарос без ваксина.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички