Премиерът на Австралия коментира темата "Джокович", насрочиха и интервю на сърбина


Премиерът на Австралия коментира темата "Джокович", насрочиха и интервю на сърбина
Снимка: Getty Images

1498 0

Министър-председателят на Австралия Скот Морисън заяви, че правителството му е анулирало визата на Новак Джокович за втори път, за да защити страната от "трудно извоюваните успехи" срещу пандемията от коронавирус.

"Австралийците направиха много жертви по време на тази пандемия и с право очакват резултатът от тези жертви да бъде защитен", сподели той в свое изявление.

По-рано през деня визата на световния №1 в тениса бе анулирана за втори път, а той отново е изправен пред депортация. Решението на имиграционния министър Алекс Хоук означава, че сърбинът няма да има право да получи нова такава през следващите три години, освен при определени обстоятелства.

Един от водещите имиграционни адвокати – Кристофър Левингстън, пък е на мнение, че Джокович може да подаде молба до Федералния съд за разпореждане за спиране решението на министъра: "Джокович е изключително добре снабден и има компетентен екип около себе си. Той може да остане и да се бори или да си тръгне", коментира Левингстън.

*В същото време стана ясно, че сърбинът ще трябва да даде интервю пред имигрантските служби в Австралия, което ще се състои в утрешния 15 януари!

Този път Джокович няма да бъде задържан от полицията, но все още не е ясно дали няма да бъде върнат в хотела за бежанци, в който изкара 5 дена. Предполага се, че в момента неговите адвокати разговарят с Министерството на вътрешните работи на Австралия!

 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Кратки истории


"Жълтата нощ", в която Кака, Роналдиньо и Дел Пиеро играха за...еквадорския Барселона

Роналдиньо, Кака, Алесандро дел Пиеро, Андреа Пирло...милиони хора по света са мечтали да видят такива футболни...

Реклама

Най-четени новини


виж всички