Новак Джокович се закани да участва на Олимпиадата през 2028 г. в Лос Анджелис


Новак Джокович се закани да участва на Олимпиадата през 2028 г. в Лос Анджелис
Снимка: Getty Images

801 0

Сръбската тенис легенда - Новак Джокович, не подмина въпросите в САЩ във връзка с Олимпийските игри в Лос Анджелис през 2028 г. и дали той мисли да участва. Логично - балканецът не прибърза с категоричните отговори, но призна, че се вълнува и ще се радва да вземе участие. 

Джокович се закани за надпреварата през 2028 г.

При началото на състезанието в САЩ - Джокович ще бъде на 41 години, а по-късно през 2024 г. ще вземе участие за пети път на Олимпийски игри. До този момент сърбинът разполага само с бронз в четирите си участия на Олимпиада. 

Коментарът на Джокович

"Все още е много далеч да мисля за Олимпийските игри в Лос Анджелис, но мисълта за това ме вълнува, разбира се. Бих искал да играя тогава, но... Все още не мога да съм категоричен.

Става все по-трудно и по-трудно, но аз все още обичам този спорт и все още се състезавам на най-високо ниво. Все още съм номер едно, така че в момента чувствам, че искам да продължа напред, да продължа да се опитвам да направя още история", категоричен е сърбинът. 

Сега пред Новак е първият му турнир зад Океана през последните пет години. До този момент той не бе допускан в САЩ заради отказа му да се ваксинира срещу коронавирус, но мерките вече са в историята. 

Джокович ще се бори за рекордна шеста корона от Индиън Уелс. Той ще стартира в петък срещу Александър Вукич във втория кръг от надпреварата.

Вижте с какъв форхенд Гришо шокира Джокович!

Още: Коварен жребий за Григор Димитров на Индиън Уелс: Близо до Джокович и Надал, но далеч от Алкарас

Лионел Меси влиза в "битка" с Ерлинг Холанд, Новак Джокович и Макс Верстапен за поредна награда

Огромен скок - Григор Димитров е в голямата цел: Пред Алкарас и диша във врата на Джокович

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички