Коварен жребий за Григор Димитров на Индиън Уелс: Близо до Джокович и Надал, но далеч от Алкарас


Коварен жребий за Григор Димитров на Индиън Уелс: Близо до Джокович и Надал, но далеч от Алкарас
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images

3770 0

След отмяната на участието в Акапулко и събраните нови сили Григор Димитров се впуска в считания за най-престижен от всички Мастърс турнири - Индиън Уелс. Неслучайно той е определят и като Рая на тениса поради перфектните условия, красивата локация, както и широкият избор от храни и забавления.

Жребият на Григор Димитров за Индиън Уелс

Вече стана ясен и жребият за надпреварата, а като поставен, 32-годишният българин почива в първия кръг. Във втория той ще се изправи срещу Александър Мюлер (номер 88 в света) или срещу квалификант.

ОЩЕ: Трудно начало: Вики Томова ще трябва да бие бивша №4 в света!

Ако достигне третия кръг, му предстои първи потенциален сблъсък с поставен - Адриан Манарино (21-ви в схемата). Другите опции са Станислас Вавринка или Томаш Махац. А ако преодолее и този кръг, идва евентуален дуел с Даниил Медведев.

През миналия сезон хасковлията приключи рано-рано в надпреварата, след като получи контузия и трябваше да се откаже в мача си срещу Джейсън Къблър. Това се случи още във втори кръг - в третия сет при резултат 6:2, 6:7(5), 0:3.

Джокович, Надал, Алкарас - какво ги очаква на Индиън Уелс?

Още: Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Надал и Алкарас в демонстративен мач

В половината на най-добрия български тенисист са две икони на тениса. Лидерът в световната ранглиста Новак Джокович е при Григор в горната част на схемата, като той ще играе на турнира за първи път от 2019 година насам.

Сърбинът ще стартира срещу Александър Вукич или квалификант във втори кръг, а след това Томас Мартин Ечевери е потенциален опонент. Юго Умбер също е в потока му към 1/8-финалите.

След контузия се завръща и Рафаел Надал. Първият му двубой ще е срещу Милош Раонич, но ако го преодолее, още във втори кръг (като непоставен) ще срещне седмия в схемата Холгер Руне. Победителят от тях може да се натъкне на Лоренцо Музети.

Лидер в долната част на схемата е вторият в света Карлос Алкарас, който започва от втория кръг с потенциален дуел срещу Матео Арналди или Лука Ван Аше. В третия кръг му предстои потенциален сблъсък с Феликс Оже-Алиасим, а след това може да срещне Карен Хачанов или Николас Джари.

Дни преди старта на турнира пък Григор Димитров тренираше с Рафаел Надал (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички