Пътят на Григор Димитров към мечтан трофей може да бъде епичен: Медведев, Надал, Джокович, Алкарас


Пътят на Григор Димитров към мечтан трофей може да бъде епичен: Медведев, Надал, Джокович, Алкарас
Снимка: Getty Images

6359 0

Григор Димитров се завръща на корта. 32-годишният българин започна с много натоварена програма 2024-та година, като стигна три полуфинала (в два случая и до финала), като набързо натрупа 13 победи в четири надпревари. Това го принуди да откаже участието си в Акапулко и да отпочине добре за първия турнир от сериите "Мастърс 1000" за годината.

Това е така нареченият Рай на тениса - в Индиън Уелс. Най-престижният турнир от тази категория и място, което състезателите обожават - перфектни условия, красива локация и много опции за храна и забавления.

Вече бе изтеглен и жребият за турнира, който започва на 6 март. Както е ясно - Димитров ще стартира от втория кръг с мач срещу французина Александър Мюлер или срещу квалификант. В този материал обаче ще разгледаме потенциалния най-тежък път на Гришо до мечтан втори трофей от Мастърс в кариерата му.

Потенциално най-тежкият жребий за Григор Димитров до финала на Индиън Уелс

Още: СНИМКА: Григор Димитров се "влюби" в стилна снимка на Серина с Ким Кардашиян

Задава ли се нова среща между Григор Димитров и Новак Джокович?

В третия кръг Димитров може да срещне първия си поставен опонент - шампиона от Sofia Open Адриан Манарино. След това потенциално идва и първи сблъсък с по-високо ранкиран опонент - четвъртия в света Даннил Медведев. Най-сериозният опонент за руснака до мач с Димитров би бил Себастиан Корда.

Ако Григор стигне до 1/4-финал, то там най-високо ранкирания тенисист, когото може да срещне, е Холгер Руне. Сред потенциалните опоненти обаче е и легендата Рафаел Надал, който се завръща на корта и който може да се окаже още първият съперник за Руне. Тейлър Фриц също може да чака Гришо на 1/4-финала.

Разбира се, потенциален полуфинал е срещу лидера в половината на Григор - световния номер 1 Новак Джокович. В неговата половина обаче има някои коварни опоненти като Каспър Рууд, Юго Умбер, Хуберт Хуркач, Томи Пол, Алехандро Давидович Фокина и Камерън Нори.

Още: Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

В другата половина е вторият в света Карлос Алкарас, победителят в първия за годината турнир от Големия шлем Australian Open - Яник Синер, както и имена като Александър Зверев, Андрей Рубльов, Алекс де Минор, Стефанос Циципас, Бен Шелтън, Александър Бублик, Карен Хачанов и други. Всички те могат да играят срещу Григор единствено на потенциален финал. Дни преди старта на турнира пък Гришо тренираше за Индиън Уелс с Рафаел Надал (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички