Ашли Барти сменя ракетата за тенис със стик за голф


Ашли Барти сменя ракетата за тенис със стик за голф

2710 0

Ашли Барти, която анонсира оттеглянето си от професионалния женски тур в тениса преди около месец, обяви, че ще вземе участие в серия от изложбени турнири по голф заедно с други 23 спортни знаменитости, съобщава Sky Sports.

Бившата номер 1 в света се пенсионира едва на 25-годишна възраст, като до голяма степен новината изненада света на тениса. Тя спечели цели 3 титли от Големия шлем!

Барти ще вземе участие в турнира по голф за "отбора на света" с капитан Ърни Елс срещу "отбора на САЩ", воден от друг голям шампион - Фред Коупълс. 

Първото събитие от серията Icons ще се проведе в Liberty National в Ню Джърси през юни с допълнителни турнири, планирани за Европа, Азия и родната Австралия на тенисистката. Сред останалите, участващи в "отбора на света" са футболните хора Пеп Гуардиола и Хари Кейн, многократният олимпийски шампион по плуване Майкъл Фелпс, боксьорите Канело Алварес и Оскар Де Ла Хоя, както и Бен Ротлисбергер от американския футбол.

Друго ново начинание на бившата номер 1 е писането на книги, като се очаква до края на годината тя да пусне серия детски книжки.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички