След подвига в Монте Карло: Григор Димитров се изкачи до 23-то място в света


След подвига в Монте Карло: Григор Димитров се изкачи до 23-то място в света
Снимка: Getty Images

3259 0

Григор Димитров се изкачи с шест места в обновената световна ранглиста на АТП и вече заема 23-та позиция. Българският тенисист прави сериозен скок, благодарение на силното си представяне на Мастърса в Монте Карло през изминалата седмица, където записа четири победи и достигна полуфиналите.

Със спечелените в Монте Карло точки Димитров вече има актив от 1728 и записва най-доброто си класиране в ранглистата от края на октомври миналата година, когато бе номер 22.

Тази седмица Григор ще участва на турнира от сериите АТП 500 в Барселона, където той е поставен под номер 14 в основната схема и почива в първи кръг, а във втори ще срещне американеца Маркос Гирон или Федерико Кория от Аржентина. При победа в третия кръг Гришо може да се изправи срещу един от най-добрите тенисисти в света.

В топ 10 на ранглистата няма размествания като Новак Джокович продължава да има малка преднина пред Даниил Медведев на върха. Сензационният финалист от Монте Карло Алехандро Давидович Фокина се изкачва с 19 места до 27-ма позиция. След победата над Григор Фокина призна, че е бил надигран, но разкри как е измъкнал успеха.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички