Новак Джокович пропусна тренировка, участието му в Australian Open под въпрос


Новак Джокович пропусна тренировка, участието му в Australian Open под въпрос
Снимка: Getty Images/Guliver

1211 0

Световният номер 1 Новак Джокович пропусна тренировка в събота, като изчаква резултатите от скенера за травма в областта на коремната област преди мача си от четвърти кръг на Аустрелиън Оупън. 33-годишният тенисист, рекордьор по титли в Мелбърн с осем, се подхлъзна по време на третия сет на двубоя си с Тейлър Фриц от трети кръг и излезе от „Род Лейвър Арина“ за медицинска помощ.

Сърбинът, който каза, че е сигурен, че става въпрос за мускулно разкъсване от дясната страна, се нуждаше от допълнително лечение по време на третия сет, преди да постигне петсетова победа над американеца и да си гарантира сблъсък с Милош Раонич в неделя.

17-кратният шампион от Шлема не бе сигурен дали ще успее да се възстанови навреме от травмата си и пропусна днешната си тренировка. Според информациите, Джокера ще премине скенер в събота, преди да вземе окончателно решение дали ще продължи защитата на титлата си.

Щабът на номер 1 в света не пожела да коментира информацията. Сърбинът получи максимално време за възстановяване от организаторите и мачът му с канадеца Раонич ще бъде последен във вечерната програма на „Род Лейвър“ в неделя.

Изпълнителният директор на Аустрелиън Оупън Крейг Тайли бе уверен, че Ноле ще успее да преодолее контузията си и ще се състезава в неделя. „Ще го видим на корта. Той е корав. Ще се събуди днес и ще отиде да направи необходимото лечение. Начинът, по който игра в тези два сета, наистина ме изненада“, каза той за австралийската телевизионен канал Channel Nine.

А защо изгониха всички фенове по трибуните на мача на Джокович - вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички