"Изчезвай": Новак Джокович се разкрещя и изгони брат си от финала, за да спечели трофея (ВИДЕО)


"Изчезвай": Новак Джокович се разкрещя и изгони брат си от финала, за да спечели трофея (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3625 0

Изминала е малко над една седмица, а Новак Джокович вече може да се похвали с първа титла за сезона, след като победи Себастиан Корда на финала в Аделаида. След срещата и драматичната победа, донесла титла номер 92, сърбинът заяви:

"Беше невероятна седмица. Винаги е по-добре да спечелиш финала, естествено, но днешният мач беше мнго равностоен и победа на Себастиан щеше да е също толкова заслужена, колкото и моята. Той беше много близо, имаше мачпойнт. Корда спечели първия сет и владееше инициативата почти до края на втория.

Днес не играх най-добрия си тенис, но въпреки това намерих начин да спечеля. Такива трудни победи, дошли след като си имал тежък ден на корта, са много удовлетворяващи, особено в заключителни фази на турнирите" – започна той.

"Изиграх пет силни мача. Във втория кръг ми трябваха два тайбрека срещу Алис, който играе много добре, след това минах и през Шаповалов, Медведев и Корда, които са много трудни опоненти. Не бих могъл да се надявам на по-добра подготовка за Australian Open. Разбира се, Откритото първенство на Австралия е основната причина да бъда тук, но както многократно съм казвал, искам да печеля всеки турнир, в който участвам, независимо от ранга му. Обичам да играя в Австралия и резултатите ми са доказателство за това.

Очаквам с нетърпение да се върна в Мелбърн, тъй като Rod Laver Arena е кортът, на който съм постигнал най-много успехи. Сега ще имам достатъчно време да се възстановя и да се подготвя за, надявам се, две седмици в Мелбърн" - допълни още Джокович.

По време на финала пък камерите уловиха любопитен момент. След загубения първи сет Джокович започна да крещи на хората в бокса си: "Изчезвай! Изчезвай! Да, ти, изчезвай!" - разкрещя се той на италиански.

Думите не бяха насочени към треньора Горан Иванишевич, нито към физиотерапевта Клаудио Зималия, които останаха по места. Неговият агент и братът на Ноле Марко обаче напуснаха корта. Можете да видите случилото се във видеото по-долу в материала.

Вижте повече за трилъра в Аделаида, с който Джокович спечели първа титла и стартира ударно 2023-та (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички