Трилър в Аделаида: Новак Джокович спечели турнира в Австралия и стартира мощно 2023 година (ВИДЕО)


Трилър в Аделаида: Новак Джокович спечели турнира в Австралия и стартира мощно 2023 година (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2060 0

35-годишният сръбски тенисист Новак Джокович (№5) спечели по изключително драматичен начин турнира в Аделаида (Австралия), побеждавайки на финала световния №33 Себастиан Корда (САЩ) с 2:1 сета - 6:7 (8), 7:6 (3), 6:4. Двубоят продължи 3 часа и 11 минути!

В първия сет нямаше пробиви до 4:4. В деветия гейм американецът осъществи брейк, а след това профука 3 сетбола и в крайна сметка Джокович изравни за 5:5. При 6:5 в своя полза, сърбинът на свой ред изпусна една възможност да затвори първата част и така се стигна до тайбрек.

В него Корда дръпна с 3-0, а при аванс от 6-4 не успя да оползотвори нови два сетбола. Новак спечели три поредни разигравания за 7-6, но и той не използва открилия се шанс. Впоследствие се стигна до нов обрат и в крайна сметка световният №33 спечели първия сет при 10-8 в тайбрека.

В третия гейм на втората част Джокович пропиля две точки за пробив. Последваха бързи сервис геймове, а при аванс от 6:5 Себастиан дори стигна до мачбол, но бившият световен №1 оцеля и вкара сета в нов тайбрек. Този път Ноле бе по-категоричен, дръпна с 4-1 и след това изравни сетовете при 7-3.

Последният трети се движеше без пробиви, макар че в четвъртия гейм сърбинът не успя да се възползва от две брейк точки. По всичко личеше, че ще гледаме и трети тайбрек, но този път нямаше такъв - при аванс от 5:4 Джокович стигна до мачбол и "грабна" шанса си с две ръце, печелейки титлата от Аделаида с крайното 6:7 (8), 7:6 (3), 6:4!

По този начин Ноле спечели 92-ра титла в кариерата си, а серията му от победи в Австралия вече набъбна до 34 поредни! Сега му предстои участие на Australian Open 2023 (16-29 януари), където ще се опита да се изравни с големия си съперник Рафаел Надал, който има 22 трофея от Големия шлем.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички