Новак Джокович - Даниил Медведев по ТВ: Къде да гледаме финала на US Open?


Новак Джокович - Даниил Медведев по ТВ: Къде да гледаме финала на US Open?
Снимка: Getty Images / колаж: SportLive

6731 0

Тази вечер Даниил Медведев и Новак Джокович ще излязат на корта в спор за титлата на Откритото първенство на САЩ по тенис при мъжете.  Този двубой ще се яви като повторение на финала преди две години, когато Медведев успя да спре Джокович и то само в три сета.

Финалът е 15-ият мач помежду им

Това е трети финал за руснака в Ню Йорк, като на полуфинала успя да се справи с испанската сензация в тениса и миналогодишен шампион Карлос Алкарас.  Преди това третият поставен в схемата загуби общо два сета – по един от австралийците Кристофър О‘Конъл и Алекс Де Минор, а на четвъртфиналите срази сънародника си Андрей Рубльов.

Джокович ще гони четвърта титла на US Open и първа от 2018-а насам. Той постигна двусетови победи над Александър Мюлер и Бернабе Сапата Мирайес, преди да направи пълен обрат от 0:2 сета срещу сънародника си Ласло Джере. Джокович не загуби повече сет в следващите си три мача, печелейки последователно срещу Борна Гойо и американците Тейлър Фриц и Бен Шелтън. Ноле ще играе на 10-ия си финал в турнира, като е спечелил едва три от тях, при шест загуби – последната именно от Медведев през 2021.

Джокович и Медведев имат 14 мача помежду им, като сръбският тенисист, който от понеделник ще бъде отново начело на световната ранглиста, води с 9-5 в преките сблъсъци. Последният им мач бе на турнира в Дубай по-рано през годината, когато победител бе руснакът. Преди това Ноле бе в серия от четири последователни успеха.

ТВ излъчване

Срещата между Новак Джокович и Даниил Медведев е от 23 часа българско време. Финалният сблъсък, който ще определи новия шампион в Ню Йорк ще може да се наблюдава пряко в ефира на Евроспорт 1.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички