Джокович дочака шанса за отмъщение, но Медведев е готов да го покори отново: Цифрите преди финала на US Open


Джокович дочака шанса за отмъщение, но Медведев е готов да го покори отново: Цифрите преди финала на US Open
Снимка: Getty Images / Колаж: SportLive

3583 0

Финалът при мъжете на тазгодишното издание на US Open е ясен. Новак Джокович ще се изправи срещу добрия си познайник Даниил Медведев, като двамата ще влязат в люта битка за пръв път на финал от "Големия шлем" от 2021 година насам.

Какво се случи през 2021?

Двамата тенисисти се изправиха един срещу друг на финала на US Open. Безспорният фаворит бе Ноле, но Даниил Медведев изненада обществеността, без да даде спечелен сет на сърбина и се поздрави с първия си и единствен трофей от "Големия шлем". Тогава руснакът се наложи с 6:4, 6:4, 6:4 и доказа, че е име в тениса, което никога не трябва да бъде подценявано.

Съперничеството през годините

Към момента Медведев и Джокович са се изправяли един срещу друг цели 14 пъти. Разбира се, превес в съперничеството има Ноле, който е с 9 победи, срещу пет за руснака. Двамата са играли общо 3 финала. Въпреки загубата си на US Open сърбинът успя да победи Даниил на финала на Australian Open през 2021-а (7:5, 6:2, 6:2), а след това надделя над съперника си и във финала в Париж на турнира от сериите "ATP 1000" (4:6, 6:3, 6:3).

Двамата тенисисти ще излязат един срещу друг в неделя (10 септември). Това ще бъде десети финал на US Open за Ноле, а Медведев ще направи всичко възможно да излезе победител във втория финал помежду им на американска земя.

*Следете най-интересното от тениса със SPORTLIVE!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички