Преди финала на US open: Даниил Медведев се стреми към най-добрата си версия, Новак Джокович не мисли за рекорда на Маргарет Корт


Преди финала на US open: Даниил Медведев се стреми към най-добрата си версия, Новак Джокович не мисли за рекорда на Маргарет Корт
Снимка: Getty Images / колаж: SportLive

1326 0

Руският тенисист Даниил Медведев заяви, че ще трябва да покаже най-доброто от себе си, ако иска да победи Новак Джокович във финала на US open.

"Джокович винаги е по-добър от последния път, в който си го срещнал. Ще дам пример - победих го на финала в САЩ, след което той ме надви в Париж в убийствен мач. Карлос го победи в Лондон и той моментално му го върна в Синсинати", обясни световният №3, след като отстрани Карлос Алкарас на 1/2-финалите в САЩ.

"Новак ще предложи най-доброто от себе си в неделя и аз съм длъжен да бъда най-добрата ми версия, ако искам да го бия".

"Новак никога не е същият играч като в мач, в който си го победил. Просто психиката му е различна от тази на всички останали. Ще изляза на корта с мисълта, че той е десет пъти по-добър играч от онзи, който срещнах на финала преди две години. За да го бия, трябва и аз да бъда десет пъти по-добър", каза още 27-годишният Медведев.

При триумф на US open, 36-годишният сърбин пък ще изравни абсолютния рекорд на Маргарет Корт от 24 титли от "Големия шлем". Ноле обаче бе категоричен, че в момента не мисли за това:

"Не мисля много за историята, защото в миналото съм си патил от това. Мисълта, примерно, че съм на 21-ви финал, вече ми е играла лоша шега и съм се представял под нивото си", поясни Жокера след победата си срещу Бен Шелтън в другия 1/2-финал.

"Не искам това да се случи отново. Просто се старая да бъда максимално концентриран върху играта ми в неделя и да се подготвя тактически за мача".

"На Уимбълдън почти стигнах до тази граница от 24 титли, но загубих срещу по-добър съперник (б.р. - Карлос Алкарас). Хубаво е, че всеки турнир от "Големия шлем" ми дава нова възможност да изравня рекорда. Не мисля много за това, но знам, че е възможно да се случи. Гордея се от постиженията ми до момента", допълни Новак Джокович.

*Още новини за тенис ще откриете в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички