Даниил Медведев си отмъсти на Карлос Алкарас, Новак Джокович натупа американец - мъжкият финал на US open е ясен (ВИДЕО)


Даниил Медведев си отмъсти на Карлос Алкарас, Новак Джокович натупа американец - мъжкият финал на US open е ясен (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5275 0

27-годишният руснак Даниил Медведев срази 20-годишния испанец Карлос Алкарас с 3-1 сета на предпоследното "стъпало" на US open и така се класира за големия финал в надпреварата.

В отделните части - 7:6 (3), 6:1, 3:6, 6:3, като двубоят продължи 3 часа и 22 минути!

По този начин световният №3 в ранглистата на ATP си отмъсти на световния №1 за тежката загуба с 0-3 (3:6, 3:6, 3:6) на полуфинала на Уимбълдън в средата на месец юли.

Този път Медведев бе по-добър от Алкарас и напълно заслужено стигна до финала в САЩ, където ще се изправи срещу Новак Джокович!

36-годишният сърбин пък се разправи с американеца Бен Шелтън в другия полуфинал, побеждавайки го с 3-0 сета. В отделните части - 6:3, 6:2, 7:6 (4), а срещата продължи 2 часа и 42 минути.

Ноле имаше проблеми само в третия сет, когато дори му се наложи да отразява сетбол пред противника, но в крайна сметка го надви в тайбрека и в утрешната неделя (10-и септември) ще се опита да завоюва своята 24-та титла от "Големия шлем" и 4-та от US open.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Финалът се оформи - №6 и №2 в света ще спорят за титлата на US open при жените!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички