Ноле след триумфа: На 7 мечтаех да съм №1 в света и да спечеля Уимбълдън


Ноле след триумфа: На 7 мечтаех да съм №1 в света и да спечеля Уимбълдън
Снимка: Getty Images

1156 0

Изживявам детска мечта. Това заяви Новак Джокович, след като грабна рекордна 24-та титла от Големия шлем при мъжете в неделя. Сърбинът надви Даниил Медведев с 6-3, 7-6 (5), 6-3 във финала на US Open, за да ликува за четвърти път в Ню Йорк

Ноле изравни легендата Маргарет Корт по титли от Шлема. Победата го направи и най-възрастния шампион в историята на Откритото първенство на САЩ – постигна го на 36 години.

"Трудно ми е да го опиша. Имах мечта като дете да стана най-добрият тенисист в света. Никога не съм си представял, че ще бъда тук и ще говоря за 24 титли от Шлема. Да направя история на този корт е наистина забележително и специално във всеки смисъл и значение на думата „специален", започна сърбинът след финала, продължил над 3 часа.

"Имах мечта, когато бях седемгодишен – исках да стана най-добрия тенисист в света и да спечеля Уимбълдън, това беше единственото, което исках", допълни той. А ето кой велик спортист почете Джокович след триумфа си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички