Николас Джари очаква Григор Димитров или Алкарас на четвъртфинала в Шанхай


Николас Джари очаква Григор Димитров или Алкарас на четвъртфинала в Шанхай
Снимка: Getty Images

1079 0

Поставеният под номер "22" в световната ранглиста Николас Джари успя да се наложи с 2:1 сета (6-3, 5-7, 6:3) над аржентинеца Диего Шварцман на осминафиналите в Шанхай и по този начин си осигури място за следващия кръг, където ще срещне победителя от двубоя между Григор Димитров и Карлос Алкарас.

Джари започна много силно срещата като успя да пробие в четвъртия гейм и до края на сета не сбърка за 6:3. Втората част бе доста интересна. Тя вървеше гейм за гейм, когато чилиецът позволи да бъде пробит за 7:5 в полза на Шварцман. 

Подобно на първата част, в третия сет Джари проби отново в четвъртия гейм за 3:2, а след това и в последния за 6:3, като показа много повече енергия и желание за победа.

Джари се е изправял два пъти в кариерата си срещу Григор, като го е побеждавал и в двата случая - 2-6, 6-4, 7-6(2) в Барселона през 2019-а и 7-6(1), 6-1 по-рано през сезона в Женева, Швейцария.

Чилиецът има и два мача срещу Алкарас, като и двата са загубени през 2023 година: 6-7(2) 7-5 6-0 в Рио Де Жанейро и 6-3 6-7(6) 6-3 7-5 на 1/32-финалите на Уимбълдън.

Проследете двубоя между Григор Димитров и Карлос Алкарас НА ЖИВО със SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички