Невероятно! Григор Димитров и Джокович подобриха 3 рекорда за "старост" на финала в Париж


Невероятно! Григор Димитров и Джокович подобриха 3 рекорда за "старост" на финала в Париж
Снимка: GettyImages

4123 0

Три рекорда поставиха Григор Димитров и Новак Джокович с изиграването на мача помежду си във финала на Мастърса в Париж. Малко е странно за звезда от ранга на сърбина, както и за златното момче на българския тенис, но и в трите присъства думичката "стар".

Първият рекорд

На първо място, финалът в Париж стана мачът за титлата в турнира, противопоставил най-възрастните играчи дотук в историята му. Джокович е на 36 години, а българинът - на 32.

Второто постижение

Наред с това, според сайта tennisnow.com, това е и най-възрастният финал на АТР през сезон 2023. Играта и на двамата в турнира обаче не показа никакви признаци на старост, напротив.

Ноле и Гришо са най-възрастните в топ 20 на тениса

Това е финалът с участието на двамата най-възрастни играчи в топ 20 на мъжкия тенис - Джокович е номер 1, а Григор - номер 14, все още неофициално.

Още рекорди с автор Джокович

Както е известно, сръбската звезда спечели този финал и вдигна 97-ата титла в кариерата си. Така той подобри собствения си рекорд за най-"стар" шампион на Мастърса в Париж.

През 2021 г. Ноле триумфира на възраст 34 години, вчера го направи на 36. Това е и 40-ата Мастърс титла за Джокович и 18-а поредна победа във всички турнири през сезона за него. Джокович изрази и надежда, че Григор ще спечели "големи титли".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички