Джокович наруши мълчанието си: Няма да участвам на US Open


Джокович наруши мълчанието си: Няма да участвам на US Open
Снимка: Getty Images

2557 0

Бившият номер 1 в тениса Новак Джокович официално обяви, че няма да участва на последния за годината турнир от Големия шлем US Open. Ноле, който игра на финал на Откритото първенство на САЩ миналата година, няма ваксина срещу COVID-19 и не може да бъде допуснат на територията на страната.

"За съжаление няма да мога да пътувам до Ню Йорк този път за US Open. Благодаря ви за вашите съобщения и подкрепа. Късмет на моите колеги! Ще продължа да поддържам добра форма и позитивен дух и да чакам възможност да се състезавам отново. Ще се видим скоро, тенис свят!", написа Джокович в Туитър.

Шампионът на Уимбълдън сподели преди в интервю, че е готов да пропусне турнири от Шлема, които изискват участващите тенисисти да бъдат ваксинирани срещу Ковид-19. Джокера бе в списъка с участници за Ю Ес Оупън, който ще се проведе от 29 август до 11 септември в Ню Йорк.

Пропускането на турнира означава, че Ноле няма да може да прибави към трите си титли в САЩ от 2011, 2015 и 2018 години, както и евентуално да изравни лидера по трофеи от Шлема Рафаел Надал, който ще участва в надпреварата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички