Медведев няма спирка, спечели трета поредна титла, този път в Дубай


Медведев няма спирка, спечели трета поредна титла, този път в Дубай
Снимка: Getty Images

1548 0

Даниил Медведев триумфира с титлата на турнира по тенис в Дубай. В изцяло руски финал третият поставен в схемата Медведев надви шампиона от миналата година Андрей Рубльов с 6:2, 6:2 за малко повече от час. 

Бившият номер 1 не даде нито един шанс за пробив на съперника си като в същото време реализира четири от седемте си възможности. Освен това Медведев направи едва 8 непредизвикани грешки, за да затвърди доброто си представяне в последните месеци.

Това е трета поредна титла от ATP за Медведев, който удължи победната си серия на 14 двубоя. След като спечели трофеите в Ротердам и Доха през февруари, Медведев е третият играч, който печели три титли за толкова кратко време от 2021 година насам.

"Удивително е, защото в началото на годината нищо не беше перфектно. В тениса, когато не печелиш мачове, имаш съмнения около формата си. Сега просто се чувствам по-добре. Доволен съм от тези три седмици и очаквам с нетърпение следващите", каза руснакът след финала. Именно от Медведев отпадна и Григор Димитров на полуфиналите в Ротердам миналия месец.

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички