Григор Димитров взе едва три гейма в полуфинала срещу Медведев


Григор Димитров взе едва три гейма в полуфинала срещу Медведев
Снимка: Getty Images

8068 0

Григор Димитров нямаше какво да направи в съботния следобед в Ротердам, след като успя да спечели едва 3 гейма срещу убийствено ефективния днес Даниил Медведев - 1:6, 2:6. 

Полуфиналът в Нидерландия беше оспорван единствено във втория сет, когато при 2:2 Димитров изпусна 3 точки за пробив и след това изгуби изцяло увереността в играта си. 

В първия сет Димитров спечели първото си подаване, но след това бе неузнаваем срещу руския си опонент. Ефективността на началния удар на българина беше много ниска, а отличният на ретур Медведев се възползва максимално от това, достигайки до 3 пробива. 

Изглеждаше, че и вторият сет ще се развие по сходен начин, след като Димитров беше пробит рано-рано, но рязко след 0:2 той върна пробива и дори стигна до 3 точки за пробив при 2:2. Медведев обаче се защити, а това като че ли прекърши съпротивата на хасковлията. Той не взе нито един гейм повече до края и по този начин отпадна на крачка от мач за титлата в Ротердам. 

Това беше първи полуфинал за Димитров през 2023 година, докато в същото време за последно той игра на тази фаза през октомври 2022, когато във Виена отново загуби от Медведев с 0:2. 

Развой на битката Григор Димитров - Даниил Медведев

Двамата тенисисти излязоха на корта за своята загрявка, като бяха посрещнати от бурни аплодисменти от препълнените трибуни в залата! Жребият определи Димитров да започне на сервис. 

Първи сет

1:0 - Още в първото разиграване се стигна до дълга размяна на удари, като в края Димитров организира отлична атака. За съжаление обаче смачът му попадна в мрежата и откриващата точка бе за бившия №1. При 30:30 и двамата показаха страхотна игра на бекхенд, но с отлично пласиран на линията такъв Медведев принуди Григор да сбърка - 30:40, но с отлично посторена атака българинът спаси първата брейк точка в срещата. Поредното дълго разиграване беше спечелено от Григор, след като успя да пусна страхотен къс диагонал от бекхенд и принуди Медведев да сбърка. С директна точка от сервис, Димитров взе първия гейм в срещата. 

1:1 - Българинът показа точен мерник на два пъти от ретури, но силните сервиси на Медведев бяха достатъчни за двуминутен гейм, спечелен на 30. 

1:2 (пробив) - Ужасяващо слаб гейм за Димитров, който след серия от непредизвикани грешки допусна пробив на 0. 

1:4 (пробив) - След като затвърди категорично първия си пробив, Медведев стигна и до втори. Димитров даде далеч по-голям отпор в опита си да остане в сета, но след форхенд в мрежата беше пробит на 15. 

1:5 - Българинът за пръв път в мача успя да притисне своя съперник при негов начален удар. Той достигна на два пъти до точка за пробив, но и при двата случая допусна непредизвикани грешки. Равенството на няколко пъти се върна в резултата, но след форхенд в мрежата на Димитров, а след това и аз, Медведев спечели най-дългия гейм в срещата до момента. 

1:6 - Добре построени атаки от Димитров бяха отлично защитени от Медведев, който тотално обезкуражи Григор и българинът допусна нова порция грешки, за да бъде пробит за трети пореден път (този път на 30). 

Втори сет 

0:2 (пробив) - Медведев откри втората част уверено с бърз сервис-гейм в своя полза. Последва нов оспорван гейм при началните удари на Григор - Медведев поведе с 30:40, но Димитров съумя да отрази първата брейк точка. Последва феноменален бекхенд по диагонала от руснака, който стигна до нова точка за пробив - уверено отразена от Димитров с един от редките прекрасни начални удари в негова полза. Последваха обаче две непредизвикани грешки на Гришо и пробив за бившия №1. 

1:2 (пробив) - Димитров най-накрая демонстрира мощ в атакуващ план, след като изостана с пробив и във втория сет. Той записа гейма с най-много уинъри в своя полза, като дори достигна до точка за пробив след брилянтен лоб при 40:40. След странна грешка от бекхенд на Медведев, Димитров стигна до първия си пробив в мача. 

2:2 - Григор затвърди пробива и изравни резултата във втория сет! 

2:3 - Димитров продължи възхода си и достигна до цели 3 точки за пробив, но ас и два слаби ретура на Димитров помогнаха на Медведев да се спаси от втори пореден загубен сервис гейм. Последва форхенд в аут от страна на българина при опит за атака по диагонала, а след това руснакът направи страхотна защита и покри страхотен периметър при атака на Димитров при мрежата, за да пусне отличен минаващ удар - гейм за Медведев.

2:4 (пробив) - Спадът в играта на Медведев бе прекратен в предишния гейм и той стигна до две точки за пробив. Първата беше отразена от Димитров, но при втората българинът допусна двойна грешка - пробив и ново предимство за Даниил.  

2:6 - Медведев безпроблемно спечели своето подаване, а след това стигна до две точки за пробив при подаването на Григор. Първата беше отразена с игра при мрежата, но след това грешка сложи точка на спора. 

Григор Димитров - Данийл Медведев по ТВ: Къде да гледаме сблъсъка?

ПРЕДИ 1/2-ФИНАЛА

Григор показа много силна игра от началото на турнира, като върхът бе в последния мач срещу Алекс Де Минов. Българинът направи страхотен обрат в тайбрека на третия сет, за да си гарантира място в полуфинала. Руснакът пък надви миналогодишния шампион Феликс Оже-Алиасим.

В последните два мача двамата си размениха по един успех. Григор постигна обрат в Индиън Уелс през 2021-а, а бившият №1 победи на полуфинал във Виена през миналия сезон. Общо срещите помежду им са шест, като Данийл води с 4-2 победи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички