Медведев: Невъзможно е да сваля Джокович от върха


Медведев: Невъзможно е да сваля Джокович от върха
Снимка: Getty Images

1323 0

Триумфиралият на US Open 2021 - Даниил Медведев, категорично опроверга теориите, че е възможно да свали от върха Новак Джокович. 

Руският тенисист сподели, че има да защитава много точки при турнирите до края на годината, но трябва да спечели оставащите три големи надпревари, което му се струва към този момент трудно.

Както е известно, Медведев победи именно Джокович на финала в САЩ, предотвратявайки опитите на сърбина да спечели всички турнири от Големия шлем в една година, както и да излезе еднолично на върха при отличията именно сред най-големите турнири в тениса.

„Честно казано, смятам, че е невъзможно. Трябва да защитавам титлите си в Париж и на Финалите на ATP. Джокович няма толкова точки за защитаване, мисля, но какво остава в календара? Има турнири в Индиън Уелс, Париж, Торино и Виена. Във Виена няма да участвам, защото в същата седмица е турнирът в Санкт Петербург. Не смятам, че ще играя и там, но ако трябва да избирам, ще отида в Санкт Петербург. Така че остават Индиън Уелс, Париж и Торино. Ако спечеля и трите мога да бъда в играта, но това е огромно предизвикателство“, каза руснакът преди началото на Лейвър Къп.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички