Трима българи в основната схема на София Оупън 2021


Трима българи в основната схема на София Оупън 2021
Снимка: Sofia Open 2021

1582 0

Трима български тенисисти получиха уникалната възможност да играят на силния турнир от категория ATP 250 София Оупън 2021. Димитър Кузманов, Адриан Андреев и Александър Лазаров получиха "уайлдкард" за основната схема и ще участват в шестото издание на турнира в София от 26 септември до 3 октомври в "Арена Армеец".

Благодарение на привилегията България да има свой турнир от световния тур, талантливите български тенисисти се включват директно в надпреварата с част от най-големите звезди от световния тенис елит. Втората ракета на България Димитър Кузманов се впуска за шести път с "уайлдкард" в приключението Sofia Open. 27-годишният пловдивчанин прави най-силният сезон в кариерата си, като достигна №228 в световната ранглиста. Мико игра квалификации на три от турнирите от Големия шлем, а през март достигна първия си финал на Чалънджър в Задар (Хърватия).

Адриан Андреев за четвърта поредна година ще играе в основната схема, след като през 2017 г., едва 15-годишен, участва в квалификациите в София. През 2018-а Андреев стана първият играч, роден през този век, който участва в основната схема на турнир от календара на ATP, благодарение на Българската федерация по тенис и организаторите на София Оупън. В момента Адриан заема върховото в кариерата си място под №319 в ранглистата, като два пъти мина първи кръг на турнири от календара на АТР.

Александър Лазаров бе приятната изненада за българската публика през 2019 г., когато спечели квалификациите с победи над двама от фаворитите в пресявките, за да стигне до мач в основната схема срещу един от детските си идоли Фернандо Вердаско. Това ще е пета изява и за 23-годишния Лазаров на ATP турнира в София и общо трето участие в основната схема. През юли Алекс спечели титлата на турнир на ITF в Телави (Грузия) и достигна рекорден в кариерата си ранкинг от №461.

Още двама българи ще участва в надпреварата на сингъл, след като Александър Донски и Симон Антъни Иванов получиха "уайлдкард" за квалификациите. Предстои да бъдат обявени участващите с "уайлдкард" и за турнира при двойките на София Оупън 2021.

Трима играчи от Топ 20 на световната ранглиста, двама бивши шампиони в София и носител на титла от Големия шлем са сред потвърдилите участие в основната схема на сингъл на шестото издание на София Оупън. Надпреварата от категория ATP 250 ше се проведе от 26 септември до 3 октомври в „Арена Армеец”.

Сред звездите на София Оупън 2021 са изкачилият се до номер 14 миналогодишен шампион на българска земя Яник Синер, завоювал историческата си първа титла именно в София, първият шампион на София Оупън Роберто Баутиста Агут, един от най-големите шоумени в съвременния тенис Гаел Монфис, носителят на пет титли от тура и ракета номер 1 на Австралия Алекс де Минор, както и шампионът на Ю Ес Оупън от 2014 година Марин Чилич.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички