Матс Виландер посочи какво може да изиграе лоша шега на Григор Димитров на US Open


Матс Виландер посочи какво може да изиграе лоша шега на Григор Димитров на US Open
Снимка: Getty Images

1641 0

Липсата на игрова практика може да изиграе лоша шега на Григор Димитров на US Open. Това смята тенис експертът Матс Виландер, който коментира представянето на българина в първия кръг срещу Стив Джонсън, както и предстоящата му среща с Брандън Накашима в четвъртък.

"Мисля, че когато на Григор му се наложи да играе срещу тенисист като Джонсън в първи кръг, това би могло да се окаже или кошмар, или чудесна новина. Джонсън често прибягва до атаки със слайс, като вчера пласира 19 от 20. Подобен начин на игра може да направи един мач много труден и странен за опонента."

"За да си топ играч, трябва да знаеш как да печелиш подобни сблъсъци и Димитров отново показа, че притежава това умение. Той излизаше често на мрежата и играеше „сервис-воле“ точно когато трябваше. Именно това е рецептата за успех срещу играчи като Джонсън и Григор изпълни перфектно този план", коментира Виландер.

"На Григор му предстои мач с Брендън Накашима, за който ще му е нужно да бъде напълно здрав и пределно мотивиран. Ако не си играл много в предходните седмици, какъвто е случаят с Димитров, тенисист като Накашима може да е много опасен опонент."

"Той демонстрира постоянство в играта си, като непрестанно се движи по корта и не прави много грешки. Ако Григор все още е далеч от най-добрата си форма, както изглежда напоследък, го очаква много труден мач, но в никакъв случай не бих го отписал с лека ръка", каза още Виландер.

Още новини за Григор Димитров четете в SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички