6 достойни постъпки на Григор Димитров, стоплили сърцата на феновете (ВИДЕО)


6 достойни постъпки на Григор Димитров, стоплили сърцата на феновете (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Gulliver

1737 0

Единственият българин в световния тенис елит Григор Димитров е обичан от феновете в цял свят не само заради изключително красивия си стил на игра, но и заради отношението и поведението му на корта. Българинът многократно е доказвал, че е един от най-големите джентълмени в спорта.

Независимо дали става въпрос за отношението му към неговите противници, към феновете или дори към децата, подаващи топките: Григор винаги се отнася с огромно уважение, а това е качество, което се цени много високо в тениса.

Григор помогна на момиче, на което ѝ прилоша на корта

Tennis TV направи компилация от 6 достойни постъпки на Гришо, стоплили сърцата на феновете. Първият от тях е от турнира в Маями през 2014-а, когато Гришо забеляза, че на едно от момичетата, подаващи топките край корта, ѝ е прилошало от жегата. Димитров веднага я ескортира извън корта и я сложи да легне, вдигайки краката ѝ високо. Публиката пък не спираше да скандира името на българина.

Как Димитров се отблагодари на човека, дал му "уайлд кард" на 18 години

През същата година Григор спечели турнира в Куинс, а след победата си подари ръкетата си на Крис Кърмоуд, който пет години по-рано дава на Гришо уайлд кард за турнира в Лондон, когато българинът е едва на 18 години. Още една ракета пък отива като подарък за жена в публиката на първия ред.

Григор утеши сълзите на китайче

През 2016-а в Шанхай Григор оказа помощ на дете, подаващо топки, което бе ударено с такава в корема. Българинът му подари лентата на ръката си, за да утеши сълзите на момчето. Две години по-късно в Бризбън Димитров се притече на помощ на Кайл Едмънд, който стъпи накриво. Гришо прескочи мрежата и веднага помогна на Едмънд да се изправи.

Респектът, с който Гришо се отнася към опонентите си

По подобен начин Григор помогна и на Роберто Баутиста Агут в Париж през 2018-а. Българинът прескочи мрежата и подаде ръка на испанеца, за да се изправи. През 2020-а в Антверп пък българинът неволно удари със сервис жена в публиката, а след това ѝ подари негова лента в знак на извинение.

Вижте джентълменските постъпки на Григор във видеото:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички