Маркета Вондроушова стигна до финала на Уимбълдън след исторически мач с Елина Свитолина


Маркета Вондроушова стигна до финала на Уимбълдън след исторически мач с Елина Свитолина
Снимка: Getty Images

1200 0

Чехкинята Маркета Вондроушова се наложи над украинската представителка Елина Свитолина с 2:0 сета (6:3, 6:3) за само час и 15 минути игра и по този начин си осигури място на финала на Уимбълдън.

Интересното бе, че сблъсъкът между двете дами бе прецедент в историята на Мейджъра, тъй като за пръв път две непоставени тенисистки излизат една срещу друга в тази фаза.

Вондраушова стоеше много по-добре на тревата от своята съперничка и заслужено си гарантира място на финала, където ще срещне победителката от срещата между Арина Сабаленка и Онс Жабьор. 

"Не мога да повярвам, толкова съм щастлива! Елина е такъв борец и великолепен човек. Много съм щастлива! Имаше луди нерви, през целия мач бях много нервна. Водих с 4:0 във втория сет, а тя ме проби два пъти. Трябваше да се фокусирам и да се боря за всеки гейм", заяви Вондроушова след мача.

Припомняме, че това ще бъде втори финал за чехкинята от "Големия Шлем". През 2019 тя игра в решаващата среща на Ролан Гарос, но тогава бе подчинена от Ашли Барти. Самият финал на Уимбълдън ще бъде в събота (15 юли).

ВИЖТЕ ОЩЕ: "Daily Mail" направи интересен коментар за Григор Димитров.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички