"Daily Mail" за Гришо: Предопределеният да е звездата след Надал, Федерер и Джокович остава в сянка


"Daily Mail" за Гришо: Предопределеният да е звездата след Надал, Федерер и Джокович остава в сянка
Снимка: Getty Images

29658 0

Любопитен материал посвети британският "Daily Mail" на Григор Димитров след отпадането му от Уимбълдън. Родната тенис звезда бе елиминиран в осминафиналите от датчанина Холгер Руне.

Baby Fed срещу "убиеца с бебешко лице"

"В крайна сметка Baby Fed не можа да се мери с убиеца с бебешко лице. Това трябваше да е времето на Димитров, след като Роджър Федерер си тръгна, Рафаел Надал си отива, а Новак Джокович е по-близо до 40, отколкото до 30. Но сърбинът е вечнозелен и млади пъпки поникват, така че, човекът, който изглеждаше предопределен да бъде главната звезда, остава в сянка", пише британското издание.

Какво имаше и какво - не, Григор

"Той имаше добър външен вид, приятелки суперзвезди - Никол Шерцингер и Мария Шарапова, и щрихи в играта, напомнящи Роджър Федерер, които му спечелиха прякора. Но въпреки възхитителния си стил, играта на Димитров нямаше съдържанието, което да го изведе до самия връх", продължава коментарът.

"Daily Mail" припомня кога българинът е спечелил последната си титла (2017 г.) и е достигнал най-предното си класиране - номер 3 в света. "Тогава изглеждаше най-накрая готов да изпълни обещанието си, но това се оказа по-скоро върхът, отколкото базовият лагер в кариерата му", пише изданието.

Топ 20-30 не подобава на таланта на Димитров

Също така в материала се припомня, че оттогава Димитров се движи около топ 30 и това "не е позорно, но едва ли подобава на таланта му. "Бруталната истина е, че най-добрите съвременни тенисисти играят с твърде много безпощадна сила, за да може да се конкурира с тях някой с по-прецизните умения на Димитров", заключава британската медия. А ето с какво отиграване Григор покори Уимбълдън. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички