Мария Шарапова била най-силно респектирана от Серина Уилямс


Мария Шарапова била най-силно респектирана от Серина Уилямс
Снимка: Getty Images/Guliver

4104 0

Серина Уилямс и Мария Шарапова са две от най-големите имена в света на тениса. Петкратната победителка в Големия шлем от Русия, която стана професионалист през 2001 г., се оттегли от тениса в началото на 2020 г. Но 23-кратната шампионка в Големия шлем от САЩ, която влезе при професионалистите през 1995 г., все още се състезава на най-високо ниво.

Серина Уилямс победи Шарапова в 19 поредни мача

Двете тенисистки са се изправяли една срещу друга 22 пъти в кариерите си. И докато Шарапова водеше с 2-1 победи в директния сблъсък след първите им три срещи през 2004 г., след това тя загуби следващите 19 мача срещу американската икона, като последната им среща беше на US Open през 2019 г. Така рекордът на Уилямс срещу Шарапова става 20-2 в нейна полза.

В турнирите от Големия шлем 40-годишната Уилямс е спечелила осем от девет мача срещу Шарапова. 35-годишната Мария пък спечели първия си голям турнир, като победи Уилямс в сблъсъка за титлата на Уимбълдън през 2004-а.

Мария Шарапова била респектирана от Серина Уилямс

Бившият американски тенисист Майкъл Джойс окачи ракетата си през 2003 г. и стана треньор на Шарапова от 2004 до 2011 г. Три от петте ѝ титли от Големия шлем дойдоха по време на работата с Джойс, който също така я изведе до №1 в световната ранглиста за първи път през 2005 г.

Говорейки за Tennis Channel наскоро, 49-годишният Джойс коментира съперничеството между двете топ тенисистки. Той смята, че въпреки че Шарапова никога не го е признавала, тя е била респектирана от Уилямс повече от всеки друг играч.

„Мисля, че в крайна сметка Мария вероятно е имала най-голямо уважение към Серина - повече от всеки друг играч. Казвам това въз основа на това, което мисля. Тя никога не го е казвала, но просто чувствам, че Мария винаги е чувствала, че независимо срещу кого играе, тя винаги имаше шанс (за победа). Слоун Стивънс може и да я е побеждавала, но Мария винаги се чувстваше така, сякаш ако издържи и ако бъде достатъчно силна, може да обърне нещата."

"Но имаше момент със Серина, в който Мария беше много респектирана от нея. Мисля, че Мария беше доста предсказуема в някои отношения, когато играеше със Серена, като това продължи три или четири години, в които Серина просто я доминираше", каза още Джойс.

Мария Шарапова е бивша половинка на най-добрия български тенисист Григор Димитров, с когото се разделиха през 2015-а след близо двегодишна връзка. Наскоро Мария Шарапова стана майка на момче (СНИМКА).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички