Магията на 22-годишния Димитров: Това ли е най-великата точка, печелена от Григор? (ВИДЕО)


Магията на 22-годишния Димитров: Това ли е най-великата точка, печелена от Григор? (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images / Guliver

3751 0

Григор Димитров несъмнено ще остане в историята като най-добрия българин в мъжкия тенис. Стигайки до третото място в световната ранглиста, Гришо доказа, че е играч от световна класа. А през годините българинът успя да спечели феновете с изключително красивата си и атрактивна игра на корта.

Виртуозните изпълнения на Григор често му носеха ключови точки, но с това той печелеше най-вече сърцата на зрителите по трибуните. Един от специалните моменти за българския тенисист бе във Вашингтон, където Гришо започва участието си днес.

Американската публика се влюби в играта на Григор

През 2013 година, когато Димитров бе едва на 22 години, американската публика определено се влюби в играта на българина, който сътвори изключителна точка срещу Томи Хаас. Още в третия гейм Гришо се захапа с германеца в продължително разиграване, завършило с магически две отигравания на Григор в близост до мрежата.

Григор Димитров загуби мача, но спечели сърцата на феновете

Спечелената точка впечатли зрителите по трибуните, а и тези пред малките екрани. За жалост обаче Григор не показа стабилност в ключовите моменти срещу Хаас и загуби двубоя след два много равностойни тайбрека - 7:6(5), 7:6(3) в полза на Хаас.

Кариерата на Григор е белязана от възходи и падения, но българинът така и не успя да стигне до финал на турнир от Големия шлем. Такъв шанс се откри през 2021-ва, когато Григор Димитров мачкаше наред, докато не стигна до момент, в който дори не можеше да си обуе чорапите (историята четете в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички