3 години по-късно: Рафаел Надал отново стъпи на трева и победи Станислас Вавринка


3 години по-късно: Рафаел Надал отново стъпи на трева и победи Станислас Вавринка
Снимка: Getty Images

1700 0

Испанският тенисист Рафаел Надал победи трикратния шампион в турнирите от Големия шлем Станислас Вавринка с 6:2, 6:3 в демонстративен двубой, който бе първи за Матадора на трева от 2019 година насам!

Рафа пропусна миналогодишното издание на Уимбълдън заради хроничния проблем в стъпалото, но изглеждаше в добра форма пред около 1300 зрители на корта в Лондон.

Рекордьорът по титли от Шлема заяви, че е щастлив от представянето си и вярва, че подобни мачове ще се окажат позотворни преди началото на Откритото първенство на Великобритания (27 юни):

"Мина известно време от последния ми мач на трева. За последно играх през 2019, след това дойде пандемията, а миналата година бях контузен. Развълнуван съм от това къде се намирам днес. Винаги е било огромно удоволствие да играя тук в Хърлингам. Специално е да се завърна", заяви Надал след срещата и добави:

"Честно казано, за мен е позитивно да изиграя няколко мача преди старта на Уимбълдън. Преди играех в Куинс, но сега съм по-възрастен и не мога да играя толкова много двубои. За мен е идеално да загрея с няколко срещи. Това ми помага поне малко да вкуся от атмосферата и конкуренцията на корта преди Уимбълдън".

Вижте още: Григор Димитров победи Рафаел Надал в приятелска среща

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички